top of page

Officiële opening

Zaterdag 29 augustus was de officiële opening van de Waalgaard voor publiek. Vanwege de Coronacrisis konden we slechts een select gezelschap uitnodigen. Leden, ons team, vrijwilligers, familie en vrienden en enkele nauw betrokkenen. En vooral: de buren van het perceel. Want die zien ons nu al maanden komen en gaan, ervaren een nieuwe dynamiek rond de boomgaard en zijn nieuwsgierig naar wat we daar gaan doen. Daar was dit een uitgelezen kans voor.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het een zachte landing was in de buurt. Een warm welkom, bemoedigende belangstelling en ondersteunend enthousiasme kenmerkten naar mijn gevoel de sfeer bij de omwonenden.

We hebben de voormalig eigenaar Willie Janssen-Bouwmeester en zijn vrouw Henriëtte gevraagd om de openingshandeling te verichten: het planten van een linde op een centrale plek in de voedselbosboomgaard. De linde waar mensen bij elkaar komen en die symbool kan staan voor een eeuwigdurende vorm van landbouw, goed voor mens en dier.


Onze vrijwilliger Marieke bakte heerlijke cakes en taart, vrienden en familie hielpen bij de voorbereidingen. Het was een fijn begin van een bijzondere periode: de eerste oogst!

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page