Oogstbericht
​​Openingstijden:
maandag van 9.00 tot 16.00
dinsdag van 9.00 tot 16.00
donderdag van 9.00 tot 16.00
vrijdag van 9.00 tot 16.00
zaterdag van 9.00 tot 16.00
​
Neem zelf een mesje, een mandje, zakjes en tasjes mee om je oogst in op te bergen. Aan de blauwe vlaggetjes zie je waar er te oogsten is. Op het krijtbord staat wat je kan oogsten. Zie onderaan deze pagina voor instructies.
​
Als oogstgenoot oogst je alleen voor eigen en vers gebruik. Wil je wat extra oogsten, bijvoorbeeld om in te maken, of om die week voor een grote groep te koken, vraag dit dan eerst. Dit is alleen mogelijk als er een overschot is. Zo delen we samen in schaarste en in overvloed.
​
We vinden het fijn als je te voet of met de fiets komt, parkeren kan op ons terrein op de parkeerplaats. De entree tot de moestuin is bij rij 21. Als je het leuk vindt om mee te werken in de tuin, dan ben je welkom op meewerkdagen.
​
Meewerkdag:
Op zaterdag is er een meewerkdag voor vrijwilligers. Kom lekker even een uurtje of een dagdeel meehelpen!
​Oogstronde(s):
We organiseren regelmatig een oogstronde op de Waalgaard (duur: ~45 minuten). We bespreken verschillende eetbare planten en kijken hoe je deze het beste kan oogsten en gebruiken. Regelmatige participatie van een oogstronde wordt van harte aangeraden om (klein)fruit uit de voedselbos rijen te oogsten. ​
Er is momenteel geen oogstronde gepland.
​​
​​
​
Deze week te oogsten
Deze pagina wordt iedere maandag bijgewerkt.
​
Deze week kan je in de moestuin de volgende groentes oogsten:
​​​​​​​​​​
-
Verschillende bladgroentes: Raapstelen, rucola, veldsla mosterdblad, winterpostelein, winterkers
-
​Snij 3 cm boven grond af​
-
-
Prei
-
Radijsjes
-
Rammanas
-
Spinazie
-
​Snijbiet​
-
Tatsoi
-
Wortels en pastinaken (op de oogst tafel)​
-
Spruitjes
​Verder groeien er verschillende kruiden en eetbare bloemen in de moestuin:​​​​
-
Rozemarijn
-
Tijm​
-
Koriander
-
Platte peterselie
-
Salie
-
Oregano​​
​
​
Let op:
Wees alert met kleine kinderen en oogst alleen van de soorten die op deze pagina genoemd zijn!
Daarnaast zijn vruchten die onder kniehoogte hangen beter niet veel te gebruiken i.v.m. kans op vossenlintworm. Je kunt dit fruit prima verhitten en er jam of sauzen van maken.