top of page

Altijd welkom


Simone de Koning, docent en werkzaam in de zorg, lid van de coöperatie sinds ’22, is graag buiten. In haar jeugd was er een grote moestuin en boomgaard rondom het huis en het plezier om zelf voedsel te verbouwen heeft ze meegenomen toen ze in Nijmegen ging studeren. Nu heeft ze samen met een buurvrouw een fruitstrook in de straat aangelegd en heeft ze een grote moestuin op de Kopse Hof. Ze is graag in de natuur, houdt van de stad Nijmegen en de mooie omgeving en zet zich graag in voor anderen.


Toen ze ons kwam helpen met het oogsten van de peren in het najaar van 2021, sprak ze met Bas, die vertelde dat hij lid was geworden. ‘Ik dacht, wat mooi, zo’n jong iemand die spaargeld inlegt. Dat moet ik misschien ook maar doen, want dit soort projecten zijn belangrijk om te ondersteunen.’ De combinatie van natuurinclusieve teelt en werkplekken voor deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt sprak haar aan. Ze besloot: ‘In dit soort landbouw wil ik investeren.’


Nu Simone een tijdje lid is, ondekt ze dat ze het leuk vind om betrokken te zijn. ‘Je volgt het allemaal iets directer. We worden op de hoogte gehouden via de nieuwsbrief en er is eens per jaar een ledendag, waarbij je andere leden ontmoet. De combinatie met de open dag sprak mij erg aan, als lid kon ik meedoen met de rondleidingen en met de bezoekers mijn enthousiasme delen. De kennismaking met aspirant-leden vind ik ook altijd leuk, dat zijn interactieve, soms bruisende gesprekken, waarbij je elkaar weer even ziet en de nieuwe leden leert kennen.’


‘Ik hoef niet wekelijks mee te doen, maar vind het fijn dat ik altijd welkom ben. Zo sympathiek allemaal.’ aldus besluit Simone.


Wil je ook lid worden van de coöperatie? Er zijn nog certificaten beschikbaar. Stuur een mail naar info@arbres.nlvoor onze brochure.

119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page