top of page

Biodiversiteit heeft nu onze aandacht nodig

Op 10 maart 2021 tekende Ineke van Zanten in Zwolle de participatie-overeenkomst van coöperatie Arbres ua en werd daarmee mede-eigenaar van de Waalgaard. Ineke is initiatiefnemer van GreenWish www.greenwish.nl, een stichting die werkt aan een beter klimaat voor duurzame en maatschappelijke initiatieven. Ze ondersteunt initiatiefnemers en adviseert overheden hoe meer te doen met de innovatie uit de samenleving.


Na een online kennismaking met een aantal van de leden heeft ze in vol vertrouwen haar certificaat gekocht. Zo’n blind vertrouwen doet ons natuurlijk goed, maar nog leuker vonden we het dat Ineke vrijdag 22 april bij ons op bezoek was in de Waalgaard om met eigen ogen te zien waar ze aan mee doet.


Ze heeft heerlijke vlaai meegenomen van een korte vakantie in Limburg en schuift aan bij de pauze aan de picknicktafel. Ineke: “We mogen meer aandacht geven aan het positieve. Er is zoveel gedoe in de wereld. Aan al die mensen die bezig zijn met optimistische dingen, daar wil ik graag m’n bijdrage aan leveren. Het onderwerp maakt me niet wezenlijk uit, het mag groot zijn of klein, alles waar de wereld mooier van wordt is welkom,”

Ineke vertelt verder: “Ik kwam Frank tegen bij de ASN-bank wereldprijs, waarbij ik in de jury zit. Het verhaal van de Waalgaard sprak me heel erg aan, ook omdat ik zelf uit de Betuwe kom. Ik ben opgegroeid tussen het fruit, ben ecoloog, heb biologie gestudeerd. De natuur en de biodiversiteit vind ik heel belangrijk en dat heeft momenteel veel aandacht nodig . Het mooie aan dit project is dat het zo integraal is, dat het mensen opleidt tot voedselboswachter en dat het aandacht heeft voor kwaliteit van de natuur, en voor talenten van mensen.”


Ineke wilde iets moois doen met de nalatenschap van haar ouders. “Dit past gewoon. Bij de streek waar ik uit kom, bij wat ik zelf belangrijk vind en bij m’n vader, die was ook een enorme natuurliefhebber. Dus ondanks dat ik in Zwolle woon, past dit gewoon en krijgt het project op deze manier wat extra support van mij.“


275 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page