top of page

De ergste druk is eraf


Het was erg leuk om een nieuwsbrief te maken, makkelijk ook, met het e-mailprogramma van Wix dat in onze website geïntegreerd is. We kregen in de eerste weken van de website al veel aanmeldingen voor ons adressenbestand, dus dan is het schrijven extra leuk. De eerste reactie is al binnen, van een van onze team-leden met een marketing-achtergrond: hij had me geadviseerd om kort en bondig te blijven en vooral met beeld te werken. Daar was ik volgens hem goed in geslaagd. :-)

De ergste druk lijkt er nu vanaf te zijn in de boomgaard. Er valt regelmatig regen, de zon schijnt, de rui zet lekker door, de peertjes zien er blozend gezond uit. Eindelijk komen ook hier en daar de gezaaide groenbemesters op, lupine en rode klaver. Die hebben we met name in de showroom uitgezaaid, de rest moet nog. De groenbemesters zijn bedoeld als bemester van de bomen: ze binden stikstof, die via de wortels beschikbaar komt voor de omringende gewassen.

Het zoemt in de boomgaard. De perenbladvlo laat een kleverig, zoetig stofje achter en daar zijn de hommels dol op. Het zou mooi zijn als we daar geluidsopnames van konden maken. Weet je misschien iemand die dat zou kunnen/willen doen? Lijkt me leuk om onder een filmpje te zetten als achtergrondmuziekje.

Ik ben deze week eindelijk toegekomen aan het me verdiepen in de afzet van de perenproducten. We willen het grootste deel van de peren vanaf stam verkopen, dat is voor ons het meest gemakkelijke. Een ander deel willen we laten plukken door mensen uit de stad. Wat overblijft is geschikt voor perensap, stroop en wellicht cider. Hiervoor ben ik met diverse mensen aan het praten. Het blijkt dat dichtbij een sapmaker zit: Haneman in Winssen. Vriendelijke mensen met een mooi biologisch fruitbedrijf, waar ik onze peren graag aan zou toevertrouwen.

De bomen willen we ook graag gedeeltelijk gaan rooien in de komende winter. Maar we gunnen ze ook een tweede leven. De eerste contacten daaromtrent zijn gelegd. Het zou mooi zijn als er hier en daar een laantje wordt aangelegd met onze bomen, ze zijn er mooi genoeg voor.

Ik vind het leuk om weer op pad te zijn, net als ‘vroeger’ in mijn Syntens-tijd: ‘praten met de mensen’, dat is wat ik graag doe. Ik leer er een hoop van en het levert meestal een win-win op, er liggen heel vaak kansen die je met elkaar kunt benutten. Vandaag duik ik weer lekker de boomgaard in, met ons gezellige team : meer groenbemester zaaien en de toppen in de showroom snoeien. ’t Is er prachtig weer voor!

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page