top of page

De Waalgaard een boomgaard transformatie

In de zoektocht naar een perceel om onze visie voor de landbouw van de toekomst werkelijkheid te laten worden vonden we een perenboomgaard! Perfect.In de verwezenlijking van de omvorming van deze boomgaard worden twee inzichten verenigd. Een CSA gemeenschap die als abonnementhouder de vruchten mag plukken van de permacultuurboomgaard en de leer-werkplekken in het groen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en stagiairs kennis maken met deze nieuwe manieren van lokale voedselvoorziening én het lokale netwerk van ondernemers.


We betrekken iedereen bij ons project. Je kunt oogstdeelnemer worden met een abonnement, maar ook bijdragen als investeerder of vrijwilliger. Of als leerling/stagiair.

In de boomgaard, die we een permacultuurboomgaard noemen, gebruiken we de principes van een gelaagd systeem van het voedselbos met de kenmerken van een boomgaard, de rijen en lagere bomen om een gezond ecosysteem te creëren waar iedereen uit kan oogsten. Mensen en dieren.


Hoe kun jij hier deel van worden?


Iedereen kan deelnemen. Ten eerste door lid te worden van de CSA. Voor een vast bedrag per jaar mag je komen oogsten in de permacultuurboomgaard. Voor een groot deel van het jaar heb je dan fruit, noten, kruiden en bijzondere bladgroenten. In combinatie met een lidmaatschap van een lokale (CSA) tuinder heb je dan je volledige behoefte aan groenten en fruit in huis!


Ook zoeken we altijd vrijwilligers om de boomgaard mee te helpen onderhouden, en voor de gezelligheid natuurlijk. Vraag naar de mogelijkheden en help mee.


Ook kun je bij ons terecht om te re-integreren om weer terug te komen in de werkende wereld. En wie weet vind je wel je passie in de lokale voedselproductie. De wereld veranderd en deze lokale productie wordt hier ongetwijfeld een belangrijk deel van!

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page