top of page

Een beetje chaos kan geen kwaad...

Dit keer een blog van Weurtenaar Maarten Boon, die als oogstgenoot van de Waalgaard altijd leuke combinaties bedenkt tussen de Waalgaard en zijn activiteiten in het dorp. Zo zijn we in 2020 begonnen met het uitruilen van peren en flyers tijdens kunstroute Beuningen waar Maarten aan meedeed, nodigde hij ons uit voor de lentemarkt in het dorp en sierde hij meermalen de Waalgaard op met zijn Ondines, de blauw en gele kunstwerken in de gaard. In het voorjaar was er een Midzomersoepfestival in de moestuin en dit keer bedacht hij met Ruben en Charlotte een pompoenfeestje.Dit is wat hij erover schrijft:


(Ons Midzomersoepfestival werd ook pas echt leuk toen het op improviseren aankwam..)

Een heel geslaagd feestje was het, afgelopen zaterdag in de Kloosterhof in Weurt. Een oogstfeestje met gratis pompoenen van de Waalgaard voor deelnemers aan Walking Dinner Weurt; een maaltijd-festijn waarbij meerdere groepjes Weurtenaren gezamenlijk een diner voor dat groepje verzorgen. De aanvullende opdracht voor deze avond was simpel: maak van zo’n fleurige Waalgaard-pompoen, een gerecht waar je trots op bent en presenteer dat met je groepje vanavond middels woord en foto op de after-dinner-party. Het liep niet zo hard in de voorafgaande week; op mijn verzoek om aan te geven wie mee gaan doen aan deze pompoenchallenge, werd nauwelijks gereageerd. De trofee die ik had beloofd te maken vorderde dan ook tergend langzaam. Ik hield rekening met een flop, temeer daar we ook nog een complexe jurering hadden bedacht via WhatsApp. Op een rond gestuurde mail met een QR-code om je aan te melden als jurylid werd nauwelijks gereageerd. Met enige bezorgdheid betraden we dan ook het zaaltje in de Kloosterhof waar die presentatie, jurering en prijsuitreiking zou gaan plaatsvinden. We werden echter verrast door een prettige chaos van bezoekers die het niet lukte om zich als jurylid met QR-code aan te melden. Pompoenkoks die zich alsnog wilden aanmelden als deelnemer aan de competitie verdrongen zich om ons heen. Toen realiseerde ik me; wees zuinig op chaos en op deelnemers die zin hebben in een feestje; samen kan dat heel leuk worden! Aldus geschiedde en met geduld en verwachting kwam er een moment dat alles klaar stond voor de start van het programma. Mede dankzij uitbaters als Edwin en Christel van de Kloosterhof die altijd behulpzaam en vooral uitstekende sfeermakers zijn.


De geplande presentatie van de pompoencreaties kwam dus wat later op gang maar was heel leuk; creatieve gerechten en mooie foto’s, maaltijdgenoten die overtuigend reclame maakten voor de creaties van de groepsgenoten, een beamer die niet uitviel en juryleden die zich af en toe ongevraagd met de presentaties bemoeiden. Leuker konden we het niet maken. Na enige discussie over de einduitslag kon de Wisseltrofee uitgereikt worden aan de trotse eetgroep.

Dank aan alle deelnemers, de integere jury, de ICT-specialisten, de Kloosterhof en de kwekers van de prachtige pompoenen uit de Waalgaard; met z’n allen werd het een topavond!


Maarten Boon

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page