top of page

Geld niet op de bank laten staan

Op dinsdag 22 juni kwam IC-verpleegkundige Bas van Herpen zijn lidmaatschap van de coöperatie definitief maken in de Waalgaard. Bas (24 jaar) is daarmee ons jongste lid geworden.


Tijdens onze kennismaking in mei had ik hem verteld dat we geen winstoogmerk hebben en dat de investering die hij nu doet er misschien pas over 7 jaar weer uitgehaald kan worden. Bij de kennismaking met een aantal van de leden werd hij toch in z’n mening bevestigd: dit is een goed initiatief waar ik graag aan meedoe. Dus toen hij op dinsdagmiddag na z’n dienst op de intensive care afdeling kwam tekenen, heb ik hem gevraagd om zijn motivatie. Die deelt hij graag.


Hij steekt van wal: “Ik steek m’n geld liever in iets goeds dan dat ik het op de bank laat staan. Bij het zoeken naar investeringsmogelijkheden, wilde ik bij voorkeur een lokaal initiatief. Het concept van de Waalgaard vind ik heel mooi. Je wordt mede-eigenaar van de grond, draagt bij aan natuur-inclusieve landbouw en er is plek voor mensen die buiten de boot vallen op de arbeidsmarkt.”

Gevraagd naar het afbreukrisico en zijn afwegingen daarbij antwoordt Bas vol vertrouwen: “Omdat er grondwaarde onder ligt kan dit alleen maar goed gaan. Bovendien heb ik vertrouwen in de mensen die het doen. Dat zit wel goed.”

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page