top of page

Honderdduizend euro!

Achter de schermen zorgen de leden van de coöperatie ervoor dat we de boomgaard naar eigen inzicht kunnen omvormen naar een voedselbosboomgaard. Door mede-eigenaar te worden van de grond en de opstanden, nemen leden mede-verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van een nieuw soort landbouw. Daar zijn allerlei argumenten voor, ieder nieuw lid heeft zijn of haar eigen redenen. Ik vind het altijd leuk om dat met jullie te delen.


In de afgelopen weken zijn weer twee nieuwe leden in de coöperatie bijgekomen: Carole Derks en Ineke van Zanten. Ineke hoop ik volgende maand aan je te kunnen voorstellen, Carole sprak ik zaterdag jl.


Toen Carole Derks zaterdag bij mij langskwam om te tekenen vroeg ik haar waarom ze eigenlijk lid wilde worden.

Ze antwoorde: “ Oh, heel basaal. Je kan je geld op de bank zetten of er iets tastbaars mee doen. Ik kies liever voor dat laatste. Ik heb bij een bank gewerkt en sindsdien geloof ik niet meer in de financiële wereld.

Ik beleg m’n geld liever in de reële economie. In mensen zoals jullie, die ziel en zaligheid erin stoppen. Een eenvoudig en aansprekend principe: ik hoef alleen maar geld te investeren en daarmee kunnen jullie dit doen. Dat vind ik zó mooi!”


Met deze bemoedigende deelname van deze nieuwe leden staat de teller op € 100.000,-!


127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page