top of page

Ik vertrek (niet)

Bijgewerkt op: 15 dec. 2022

Sinds een jaar of acht werk ik op landgoed Grootstal. Ik geef trainingen, workshops, zorg voor de kruidentuin en sinds twee jaar bouwen we aan de Heerlijke Bosgaard. Allemaal mooie projecten, waarbij ik m’n energie kan richten op positieve ontwikkelingen voor mens en natuur. Ik woon in de stad Nijmegen en waardeer het enorm dat alle voorzieningen die je maar kunt bedenken zo dichtbij zijn. Ik ben een stadslandbouwer, zoals ze dat tegenwoordig noemen.

Toch zit ik dagelijks op Funda te dromen van een plekje op het platteland. M’n eigen boerderijtje, een voedselbos erbij, een hond?


Wat ik droom, heeft mijn zus gewoon gedaan. Ze is vanuit hartje Zeist vertrokken naar het platteland bij Wijk bij Duurstede. Heel stoer. Een nieuw avontuur, zo zag ze het toen ze eraan begon. En daarover schreef ze een vrolijk, maar ook eerlijk verhaal over de ups en downs van haar leven tussen de schapen, de kippen en de bergen fruit uit haar hoogstamboomgaard.

Ik snoep van het boek als van m’n chocoladeletter, steeds een stukje. Kostelijk zoals ze vertelt over de favoriete buurman, de sneue kip en de zelfgebakken taart die ze noodgedwongen helemaal zelf moet opeten.


Ik heb het nog niet uit, maar mijn conclusie is alvast getrokken: Ik vertrek niet !

Deze stadslandbouwer blijft de komende kerstvakantie lekker in de stad, op de bank snoepen van ‘Ik vertrek naar het platteland’.







Meer informatie over Margreet vind je via www.feenomeen.nl (ja, ja, die van de ‘Laan van Feenomeen’ in de Waalgaard!)


‘Ik vertrek naar het platteland’ is verkrijgbaar via bol.com, via de boekhandel en via BNB: https://www.bravenewbooks.nl/books/234851 Prijs: 18,45 euro, 116 pagina’s. ISBN nummer 9789464050486.



150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page