top of page

Plaatsmaken voor nieuwe aanplant

Het opruimen van alle rommel na de drukke oogstperiode was prettig om te doen. Alle achtergebleven gevonden voorwerpen werden een voor een opgehaald. De trapjes konden weer mee naar huis, de handschoenen gewassen. De laatste kisten die in de paden waren achtergebleven leeggemaakt en schoon opgestapeld…. De vuilniszakken mee met de DAR. Terug naar ons normale doen, heerlijk!

Frank is meteen verder gegaan met het vervolmaken van het ontwerp van de voedselbosboomgaard en het doorgeven van de bestellingen aan de kwekers. Er is veel vraag naar voedselbosbomen, dus je moet er op tijd bij zijn.

Ook onze vaste medewerkers konden weer rustig ademhalen. Al die drukte van zo veel vrijwilligers en bezoekers, dat vond de een leuker dan de ander. Maar ze hebben zich er kranig doorheen geslagen. Het helpen bij de oogst was toch een bijzondere gebeurtenis.

Nu wordt het zaak om ruimte te gaan creëren voor de nieuwe aanplant. Een deel moet helaas omgezaagd worden. Het hout gaan we zo goed mogelijk benutten voor decoratietakken in de herfst en kerstdecoratie. Tweede bestemming is mulch in de vorm van houtsnippers, een voedende laag voor de nieuwe aanplant. Frank onderzoekt of Biochar een optie is en verdiept zich in Hügelkultuur. Ondertussen is hij met het team flink aan het zagen en knippen.

Voor een ander deel van de bomen zoeken we adoptie-adressen. We laten de bomen uitscheppen met wortel en al, zodat mensen ze thuis in de tuin kunnen planten, op hun bedrijf of op het schoolplein van de kinderen. Mogelijkheden genoeg. Er zijn er inmiddels 7 die een nieuw adres krijgen.

Al mijn andere werk is blijven liggen tijdens de oogst, dus ik ben nu een paar dagen per week uit beeld. Er staan een aantal lezingen op het programma die ik moet voorbereiden. En m’n vader heeft het een dikke maand zonder mijn bezoek moeten stellen. M’n klusflat in Vlissingen moet afgerond worden. En de werkzaamheden in de kruidentuin op landgoed Grootstal gaan ook door. Kortom, we vervelen ons niet.

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page